Jyväskylä sinfonia Éric Tanguy

25,00 

Levyn hinta sisältää postituksen.

Éric Tanguy
Clarinet Concerto
Violin Concerto No. 2
Matka

Jyväskylä Sinfonia
Ville Matvejeff, kapellimestari
Pierre Génisson, klarinetti
Júlia Pusker, viulu

 

Jyväskylä Sinfonian tuorein albumi esittelee kolme teosta Éric Tanguylta (s. 1968), joka on yksi ranskalaisen nykymusiikin johtavista säveltäjistä. Levyn solisteina esiintyy ranskalainen klarinetisti Pierre Génisson ja unkarilainen viulisti Júlia Pusker.

Tanguyn klarinettikonsertto on kirjoitettu ranskalaiselle klarinetisti Pierre Génissonille Mozartin klarinettikonserton säestykseen. Tanguyn toisen viulukonserton levyllä esittää Júlia Pusker, joka voitti Brysselissä vuoden 2019 Queen Elizabeth -viulukilpailun. Matka puolestaan on Jyväskylä Sinfonian tilausteos, jonka Tanguy kirjoitti Sibeliuksen 150 -vuotisjuhlaksi. Teos on kunnianosoitus Sibeliukselle, säveltäjälle, joka on inspiroinut häntä vuosikymmenten ajan. Tanguy on myös kova Suomi-fani; hän on opiskellut Suomen kieltä ja Matka -teos on sävelletty Suomessa.

Èric Tanguy ja kapellimestari Ville Matvejeff kohtasivat ensimmäisen kerran jo 10 vuotta sitten Pariisissa, jonka jälkeen yhteystyö on jatkunut tiiviinä. Ville kuvailee Tanguyn olevan yksi Euroopan mielenkiintoisimmista ja menestyneimmistä säveltäjistä.

Levy äänitettiin kahden vuoden aikana Mikkelin Mikaelissa.

Tuotetunnus (SKU): 30517 Osasto: