Jyväskylä Sinfonia triduum paschale tuplalevy

33,00 

Levyn hinta sisältää postituksen.

Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin uudella levyllä soi Pekka Kostiaisen pääsiäisoratorio Triduum Paschale

Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin uunituore yhteislevy sisältää jyväskyläläissäveltäjä Pekka Kostiaisen pääsiäisoratorio Triduum Paschalen, joka tarjoaa vaihtelua perinteisille passiosävellyksille. Kolmiosainen teos on laajimpia sävellyksiä Kostiaisen tähänastisessa tuotannossa. Triduum Paschale alkaa dramaattisella kiirastorstain messulla, jatkuu synkkätunnelmaisella pitkäperjantain sanajumalanpalveluksella ja päättyy riemukkaaseen, toivoa tulvivaan pääsiäismessuun. 

Alba Recordsin julkaisemalla levyllä orkestereita johtaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeff ja solisteina ovat sopraanot Kaisa Ranta ja Minja Niiranen, mezzosopraano Jeni Packalen, tenori Simo Mäkinen sekä basso Tapani Plathan. Teoksen kuoro-osuuksista vastaa Kostiaisen perustama, nykyään Marjukka Mannerin johtama Musica-kuoro.

Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän evankelisluterilaiset seurakunnat tilasivat Kostiaiselta suurimuotoisen pääsiäissävellyksen juhlistamaan Kirkon Riemuvuotta 2000, ja Triduum Paschale sai kantaesityksensä Jyväskylän Taulumäen kirkossa pääsiäispäivänä 23.4.2000. Teos saavutti myrskyisän menestyksen ja sitä on esitetty Jyväskylässä pääsiäisen aikaan useasti myöhemminkin. Nyt teos kuullaan vihdoin myös levyllä, kun keväällä 2019 Mikkelin Mikaelissa äänitetty tupla-albumi julkaistaan tänä pääsiäisenä. 

Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin edellinen yhteistyölevy sisälsi Kostiaisen Requiemin ja ilmestyi vuonna 2017. Tärkeänä yhteistyökumppanina molemmissa on ollut Jyväskylän seurakunta, joka on tukenut Kostiaisen teosten levytystyötä merkittävällä tavalla.

 

Tuotetunnus (SKU): 30501 Osasto: